שאלות ותשובות

אתם שואלים יוסיפיטו עונה

יוספיטו עונה על שאלות נפוצות של לקוחות

ניווט מהיר

בחירה נכונה של נוזל אידוי וסיגריה אלקטרונית

MTL ו- DL הם קיצורים לטכניקות האידוי של הסיגריה אלקטרונית.

 ב-MTL האדים מגיעים בעקיפין לריאות – כלומר הם קודם כל נכנסים לחלל הפה ומשם ממשיכים לריאות (Mouth-To-Lung). הטכניקה והתחושה דומה לזו של סיגריה.

 עם DL האדים נשאפים ישירות  לתוך הריאות (Direct Lung). החוויה הדומה לזו של נרגילה.

ב- MTL צריכת הנוזלים נמוכה יותר: מכיוון שהשאיפה איטית יותר וענני האדים קטנים יחסית, הצריכה נמוכה בהשוואה ל- DL. האדים קרירים יותר מפני שאספקת האוויר צפופה יותר וההספק (וואטים) נמוך יותר.

לכן מומלץ שנוזלים לשימוש MTL יהיו על בסיס של מקסימום 50% VG; שכיח הוא לאידוי MTL יחס של VG50%/PG50%. נוזלים אלו גם מתאימים (יותר) לכמות ניקוטין גבוהה (בדומה לתחושת הסיגריה). 

MTL מתאים למעשנים שרוצים להפוך לאקס-מעשנים בעזרת האידוי, מכל הסיבות שבעולם.

 ב DL מאדים כמות אדים גדולה יותר מאשר ב MTL עם התנגדות נמוכה יותר. בנוסף, הסוללה של הסיגריה האלקטרונית המתאימה לDL בדרך כלל חזקה יותר ולכן מאפשרת לייצר חום גבוה יותר המחמם את הנוזל מהר יותר ובטמפרטורה גבוהה יותר. כל זה ביחד עם הנוזל הנכון וכמות הניקוטין המתאימה (לכל אחד באופן אישי) נותן בהחלט חווית אידוי עצומה ורצון לעוד ועוד – להכיר ולהתנסות. יש סיבה טובה (יותר נכון, סיבות טובות)  לכך שיש מליוני מאדים Vapers בעולם.

DL פחות מתאים למתחילים – אבל בפרוש כדאי מתישהו – בשלב מתקדם יותר – לנסות; ואז כמו רבים אחרים לגלות את ה ‘מה מתאים לי’ – MTL, DL או גם וגם.

ליוספיטו יש מגוון סיגריות אלקטרוניות המתאימות לכל סוגי הוייפ לחצו כאן לצפיה בחנות

סיגריות, תחליפי ניקוטין למיניהם (מסטיק ניקוטין, פלסטרים, וכו’) וכמו כן נוזלים לאידוי מכילים בעיקרון ניקוטין הנקרא ‘פרי בייס’ Free Base. בשנות ה-60 חברות הסיגריות חקרו וגילו שה- Free Base ניקוטין הוא שגורם לסיגריות להיות חזקות יותר (וגם ממכרות יותר).

פרי בייס ניקוטין – Free Base Nicotine

Free Base ניקוטין מפיקים על ידי תהליך כימי ממצב ה’מלח’ הטבעי שלו – לצורתו ה’טהורה’ הבסיסית. משם גם המקור לשם ‘פרי בייס’ Free Base. זו דרך להגביר את העוצמה מבלי להגדיל את המינון.

אחת המטרות של הווייפינג Vaping – או יותר נכון הציפיות של מאיידים לא מעטים (במיוחד המתחילים) היא קרבה ככל האפשר לתחושת עישון הסיגריה. כדי שזה יקרה, יעילות אספקת הניקוטין צריכה לשכפל עד כמה שאפשר את זו של סיגריות ולתת למשתמש תחושה של סיגריה אמיתית.

ל Free Base ניקוטין יש PH (רמת חומציות)  גבוה יחסית, מה שהופך אותו לבסיסי יותר. משמעות הדבר הוא שה – ‘קיק בגרון’ Throat Hit חזק יותר ויכול להגיע במינון גבוה מדי של ניקוטין לתחושה לא נעימה (אפילו מאודדדד לא נעימה ולא רצויה), דבר שעשוי לגרום למאדה להפחית את רמות הניקוטין מוקדם מדי – מה שעלול לגרום, במיוחד למתחילים, להתייאש מעצם האידוי עצמו  ולחזור לסיגריות.

נוזלים עם פרי בייס ניקוטין מתאימים יותר למכשירים בעלי הספק גבוה יותר (וואטים) ומתקדמים. והוא  פחות מתאים למי שפשוט מחפש דרך יעילה להפסיק לעשן או להיגמל מעשן – בטח בהתחלה.

מלח ניקוטין – Salt Nicotine

בראש ובראשונה: מה שבטוח – אין שום קשר אל מלח שולחן (נתרן כלורי) והוא לא גורם לנוזלים שלך להיות מלוחים יותר.

הרעיון מאחורי המלח ניקוטין הוא להגביר את החומציות של הניקוטין (כמובן על ידי תהליך כימי) מבלי לסבול מתחושה לא נעימה ולא רצויה בגרון בזמן השאיפה. משמעות הדבר הוא שקרובים יותר לחוויה של הסיגריה הרגילה וסיפוק של ניקוטין רב יותר במידת הצורך.

השימוש בנוזלים עם מלח ניקוטין עשוי להתאים למתחילים ולכאלה שמשתמשים במכשירים עם הספק נמוך יחסית כגון פוד סיסטמס.

השוואה בין מלח ניקוטין לפרי בייס ניקוטין

פרי בייס ניקוטין

מלח ניקוטין

בעל קצב ספיגה איטי יותר

נספג מהר יותר בגוף

קשה במינונים גבוהים

חלק יותר בגרון במינונים גבוהים

מתאים לMTL וDL

מתאים לMTL

מתאים למשתמש שיש לו צורך במינון יחסית נמוך של ניקוטין

מתאים למשתמש שיש לו צורך במינון יחסית גבוה של ניקוטין ולמתחילים

מתאים למכשירים עם הספק גבוה

מתאים למכשירים עם הספק נמוך – במיוחד ל-Pod Systems

ראשית, חשוב להבהיר כי לשאלת בחירת סוג הניקוטין והכמות המתאימה לי ב-Vape אין תשובה אחת נכונה וחד-משמעית, בדיוק כמו שלא ניתן לענות על השאלה כמה מתוק אני אוהב את הקפה שלי. האדם לומד מניסיונו האישי את הטעם המועדף עליו בקפה ואת חוזק הסיגריות שהוא מעשן.

אבל בכל זאת, נושא הניקוטין בסופו של דבר הוא פרמטר משמעותי למדי בחווית האידוי (וייפ | Vape) ובחירה לא נכונה עלולה ‘לבאס’, עד כדי להכשיל את חווית האידוי כולה ואת ההנאה שבה, במיוחד לאלו שרוצים להתחיל או לעבור לאידוי. לכן מצאתי לנכון להרחיב קצת על הנושא הספציפי הזה.

סוג הניקוטין:

מפורט בשאלה – ניקוטין רגיל או מלח ניקוטין.

כמות הניקוטין:

ניקוטין נמדד במ”ג/מ”ל, כלומר כמה מיליגרם ניקוטין יש במיליליטר אחד של נוזל.

לדוגמא: כשמדובר על 6 מ”ג ניקוטין, הכוונה היא ל- 6 מ”ג ניקוטין במ”ל אחד של נוזל. הכוונה לחוזק הניקוטין ללא קשר לגודל הבקבוק. אז מה זה אמור להגיד לי בתכל’ס?

שיש חוזק ניקוטין שמתאים לי באופן אישי. אין קיצורי דרך. צריך להתעניין, לשאול חברים ומכרים שמאיידים וכמובן מתישהו גם להתנסות ולחוות מה מתאים לי באופן אישי.  כדאי ורצוי גם להכיר דעות של מומחים בתחום, מאתרים ברשת, מחנויות הוייפ ולבדוק גם בפורומים של המדיה החברתית, מה אומרים “החבר’ה”.

מהניסיון האישי שלי (ושל לקוחות) אני יכול לומר, שבשלב הראשוני של ניסוי וטעיה אפשר ‘ליפול’ עם טעם שבחרנו. לא נורא! בטוח שוכבים לנו בבית בשמים שאהבנו ואחרי זמן נמאס לנו מהם או שיש מאכלים שניסינו וגילינו שהם לא טעימים לנו. כך גם באידוי, פשוט לומדים מההתנסות עד שמגיעים לטעם המועדף עלינו. יכולים להיות גם מספר טעמים שנשתמש בהם במקביל, גם זה נפוץ מאוד. 

בניגוד לטעם, חוזק ניקוטין שלא מתאים לנו (חזק או חלש מדי) עלול להוביל לחוויה שלילית, ואולי אפילו כזו שאנו בכלל לא רוצים לתת צ’אנס נוסף לאדוי. וזה יהיה חבל, אם זה רק בגלל הניקוטין. לכן מומלץ להתייעץ עם בעל ניסיון שידע להתאים את חוזק הניקוטין להרגלי העישון הקודמים שלנו.

‘יוספיטו’ מלווה כבר כ-4  שנים מאיידים רבים בכל הקשור לוייפ (אבל לא רק) ומספק ייעוץ והתאמה אישית. לקוחות רבים פשוט רצו להיגמל מעישון או להיגמל מניקוטין (כן, יש דבר כזה) והתחילו את דרכם בעולם האידוי אצלנו. סיפורי הצלחה הרבים  שלנו בהפסקת עישון סיגריות והפחתת ניקוטין יכולים להעיד על אפקטיביות התהליך.

(Vegan Glycerin / Vegetable Glycerin) – VG

VG הוא נוזל חסר צבע המשמש בתעשיית המזון, בעיקר כממתיק ומעבה. הוא משמש גם כבסיס לנוזלי לאידוי. VG יכול להיות מיוצר באופן סינתטי – אך מקורו גם יכול להיות בצמחים. VG הוא סמיך יחסית, מה שגורם לייצור ענן סמיך ואדים רבים בנשיפה.

מה עושה VG?

  •         טעם: גורם לנוזלים להיות מתוקים יותר בטעמם.
  •         יותר אדים
  •         קיק בגרון – “throat hit”: פחות משמעותי

PG – (Propylene Glycol)

פרופילן גליקול או PG משמשים בדרך כלל בתעשיית המזון כחומר משמר. זהו נוזל חסר צבע עם טעם מתקתק. כמו VG הוא מהווה מרכיב עיקרי לבסיס של לנוזלים לאידי Vape עם צמיגות נמוכה יותר מגליצרין צמחי.

PG הוא חסר צבע וריח. מרכיב זה נותן את מה שמאיידים Vapers מכנים “מכה בגרון” או “קיק בגרון” בזמן השאיפה. ה”קיק בגרון” מדמה את התחושה של סיגריה. אוהבי הטבק / MTL בדרך כלל נמשכים לנוזלים המכילים PG גבוה יותר.

מה עושה  PG

“מכה בגרון” או “קיק בגרון”

יחס VG/PG

קיק בגרון

אדים

PG גבוה 60% ויותר

חזק

מעט (יחסית)

50PG/50VG

בינוני

בינוני

VG גבוה 70% ויותר

חלש

גבוה

מאיידים רבים אוהבים להוסיף לנוזל שלהם קרירות ו/או מתיקות. אז מה זה בעצם?

WS-23 מקור הקרירות הוא ב

WS-23 הוא אחד מן החומרים היותר פופולריים שווייפרים Vapers משתמשים לצורך ‘קירור’ הטעם שלהם. זהו חומר ללא טעם וללא ריח הנותן תחושה של ‘קרירות/קור’ (תלוי כמובן במינון). חשוב לציין שהוא לא מוסיף טעם לוואי לתמצית של הנוזל עצמו – להבדיל לדוגמא כאשר תחושת הקרירות מופקת ע”י הוספת תמצית מנטול. אמנם גם זו בהחלט אפשרות ‘לקרר’ את הנוזל – אך כאמור, ייתכן מאוד טעם לוואי של מנטול.

עם אילו טעמים זה משתלב טוב?

 נוזלים בטעמים פירותיים או משקאות, הם בדרך כלל הנוזלים שאנשים אוהבים לקרר.

איך זה נראה?

WS-23 מיוצר בצורה של אבקה גבישית (חומר גלם) – ואז מדולל עם PG.

מה מקור השם?

לגבי השם (הקצת משונה): WS הם ראשי התיבות של Wilkinson Sword שם החברה שהמציאה את התרכובות השונות בתחילת שנות ה – 70.

איפה עוד משתמשים בזה?

שימושים נוספים של WS-23: מוצרי קוסמטיקה, משחת שיניים, ג’ל גילוח ומקלחת, מסטיקים ועוד.

הוספה של קירור ומתיקות ורמתן בנוזל זה עניין אינדיבידואלי לחלוטין, אך רצוי לדעת שהאפשרויות האלו קיימות. 

כמעט כל מה שאנחנו אוכלים או שותים מכיל צורה כלשהי של סוכר או ממתיק. מתוק עושה לנו טוב ואנחנו אוהבים את זה. גם כשמאדים . . .

הרבה תמציות מכילות כבר ממתיק משלהם – ונילין, מלטול וסוכרלוז. לכן רמת הממתיק שמעוניינים להוסיף תלויה גם בתמצית עצמה. לדוגמא: רמת המתיקות שנוסיף לנוזל בטעם מנגו תהיה גדולה מזו של נוזל בטעם פודינג – שהוא כבר מתוק יותר מלכתחילה.

סיגריה אלקטרונית - שימוש נכון ותחזוקה

בקרוב

שאלות בנושא עישון מקטרת

בקרוב

שאלות בנושא עישון סיגר

בקרוב

שאלות נפוצות בנושא וופורייזר

בקרוב